top of page

İtalya'nın Rönesans Formasını Neden Bu Kadar Sevdik?


"Nasıl sevmeyelim?" dediğinizi duyar gibiyim. Bence de gerçekten çok hoş forma ama gerçekten en iyi tasarıma sahip formalardan biri mi acaba? Ya da biraz fazla abartıyor olabilir miyiz?


Forma Evi olarak kurulduğumuzdan beri şunu çok net gördük ki; bir formanın çok satılması için birkaç kriter var. Futbolcu özeline hiç girmeyip kulüpler için konuşacaksak olursak eğer en önemli iki kriter "tasarım" ve "farklılık". Bunlar içerisinde "farklılık" açık ara tercih sebebi. "Öyle şey mi olur? Tasarımı kötü olan birşey sırf farklı diye alınır mı?" soruları ilk bakışta doğru gelebilir. Ama geçen seneki simsiyah AIK ve bu seneki Borussia Dortmund formalarındaki satışlarımız bu sorulara çok net cevaplar verdi. Farklıysa ve öncüyse yok satıyor. Yoksa kim simsiyah AIK formasını ne yapsın değil mi? Halısahada giysen kimse hangi takım olduğunu anlamaz, Instagram'a formalı bir fotoğrafını koysan kimse forma olduğunu anlamaz vs.


Dünyada tasarım diyince akla gelen ilk ülke olan İtalya farklı birşey yapınca da ortaya böyle mükemmel birşey ortaya çıkıyor işte. Formanın kendisinden tutun, tanıtım görsellerine kadar o kadar iyi hazırlanmış ve pazarlanmış ki, biz Forma Evi olarak DM kutumuza inanamamıştık o günlerde :)


Tasarımda Rönesans dönemi kumaşlarından ve mimarisinden esinlenmişler. Tasarım ve Rönesens kelimelerini yan yana kullanınca bile olayın seyri değişiyor zaten.



Ama yine en kritik noktaya odaklanmalıyız; farklılık. Ufacık çocukların bile Gök Mavililer diye bildiği İtalya, ünlü "Maglia Verde" sine geri dönmüştü. Bayraklarının da bir rengi olan bu yeşil formayı en son 1954'te Roma'da Arjantin'i 2-0 yendikleri maçta giymişler.


Şimdi İtalya'nın son yıllardaki en yetenekli ve en genç futbolcuları, bu tarihi ve tasarım harikası formayı giyecekler.

Geçmişle geleceğin mükemmel buluşması adeta...



1.539 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page