top of page

Adidas, Ulusal Federasyonlar İçin Retro Originals Koleksiyonunu Tanıttı



Adidas, yeni Originals Futbol Koleksiyonu'nu piyasaya sürerek, önceki onyıllardan bazı öncü federasyonların formalarını ve antrenman kıyafetlerini içeren retro, günlük yaşama uygun versiyonlarıyla dikkatleri yeniden üzerine çekti. Şu anda forma kültürü ve tasarımı için altın çağdayız, ancak geçmiş onyıllara hayranlıkla bakmamak elde değil - bu nedenle birçok mevcut forma, geçmişin klasiklerinden ilham alıyor. Bu yüzden markalar, o eski klasikleri geri getirdiklerinde her zaman hoş bir görüntü olur. İşte tam da adidas'ın yaptığı şey; 1970'lerden, 80'lerden ve 90'lardan ikonik görünümleri günümüz sokak stiline uyarlayarak, futbol kültürünü günlük giyimlerine daha fazla dahil eden yeni bir nesle hitap ediyor.



Koleksiyonda İspanya, Almanya, İtalya, Arjantin ve Meksika gibi federasyonları içeren formalar, sadece görünüşte yeniden oluşturulmuş olup, orijinal replika karşılıklarına kıyasla tamamen farklı bir kalıp, kumaş ve süsleme sunarak, spor performansı yerine yaşam tarzı estetiğine öncelik veriyor.

Koleksiyonun içinde, DFB'nin Euro '96'yı kazanan büyük Alman takımını anan iç saha ve deplasman formaları bulunmaktadır. İspanya koleksiyonu da ikonik 1996 turnesinden etkilenirken, Arjantin, 1994 ABD Dünya Kupası'na birkaç yıl geri dönüyor. Meksika ise yine daha da geriye gidiyor ve tasarımını, 1986 FIFA Dünya Kupası'ndan önceki klasik, orta 80'lerin görünümünden esinlenerek yapıyor. Formalar ve antrenman kıyafetlerinin yanı sıra, adidas, UEFA ve CONMEBOL'daki 10 adidas ortak federasyonunun renklerinde 1970'lerden esinlenen Adicolor kapsül koleksiyonunu lansmanını yapıyor; bu koleksiyon, eşofman takımları, tişörtler ve şortları içeriyor.











806 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page